Chipindustrie staat herstel te wachten

De chipindustrie staat op de drempel van herstel, zo blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers van de Semiconductor Industry Association (Sia).

In het vierde kwartaal kwam de wereldwijde omzet uit op hetzelfde niveau als het voorgaande kwartaal, namelijk op 30,5 miljard euro. In de kwartalen daarvoor was er sprake van een terugval met telkens meer dan 10 procent. De regio's Amerika, Europa en de Aziatische regio (Japan niet meegerekend) noteerden over het vierde kwartaal een groei van 3,7 procent. Alleen Japan moest vanwege de aanhoudende recessie wederom genoegen nemen met een krimp van 11,8 procent.
 
Sia-voorzitter George Scalise verklaarde dat de cijfers aantonen dat 'de toenemende verkopen [...] buiten Japan aangeven dat de vraag naar chips in de belangrijkste wereldeconomiën uit het dal omhoog klimt'. Voor het eerste kwartaal van dit jaar verwacht Scalise verkoopcijfers op het hetzelfde niveau als het vierde kwartaal of zelfs iets hoger. Hij bestempelde het als een nieuw bewijs dat de chipsector herstellende is. "Normaal gesproken laat het eerste kwartaal altijd gelijkblijvende of lagere verkopen zien."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.