Beslissing doorgaan HP/Compaq-fusie in maart

De aandeelhouders van Hewlett-Packard en Compaq stemmen op 19 maart over de voorgenomen fusie.

Dit blijkt uit een geamendeerde verklaring die begin deze week is ingediend bij de Securities and Exchange Commission (Sec), de Amerikaanse beurswaakhond. Mochten de aandeelhouders van beide partijen in meerderheid voor de joint venture stemmen, dan lijkt weinig een samengaan tussen de beide computerproducenten meer in de weg te staan. Vorige week kreeg de voorgenomen fusie al de zegen van de Europese Commissie en eerder schaarde Compaq-oprichter Rod Canion zich al achter het samengaan. Met de deal is volgens eerdere berekeningen een bedrag gemoeid van 24 miljard dollar.
 
Maar dat wil nog niet zeggen dat HP-ceo Carly Fiorina en Compaq-ceo Michael Capellas rustig kunnen gaan slapen. Want onder aanvoering van grootaandeelhouder Walter Hewlett zijn de nazaten van de HP-oprichters eind vorig jaar een campagne begonnen om beide bedrijven te laten afzien van de fusie. De HP-families bezitten, op persoonlijke basis en via de 'David and Lucille Packard' Stichting en de 'William and Flora Hewlett' Stichting, bijna 18 procent van de aandelen.
De overige aandelen zijn verspreid over diverse kleinere investeerders. Het is nu de vraag of de HP-directie met name deze beleggers er voor medio maart van weet te overtuigen dat de overname moet doorgaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.