Alliantie voor internetservice-standaarden

IBM, Microsoft en een aantal andere grote it-spelers willen een alliantie sluiten, die standaarden opstelt voor het makkelijker zakendoen via het internet.

Dit meldt persbureau Reuters. De nieuwe groep, die de naam Web Services Interoperability Organisation krijgt, gaat standaarden opstellen voor internetservices. Door deze standaarden en de websoftware die daaruit voortvloeit, moet het voor verschillende computersystemen gemakkelijker worden via het internet informatie uit te wisselen. Voor bedrijven zou dit betekenen dat ze veel gemakkelijker en goedkoper online aankopen, verkopen en andere e-business-activiteiten kunnen verrichten.
 
De plannen voor de alliantie worden door ingewijden beschouwd als een doorbraak, hoewel het niet de eerste keer is dat IBM en Microsoft met elkaar samenwerken als het gaat om internetservices. Beide concerns hebben al samengewerkt onder auspiciën van sommige internet-standaardorganisaties voor het ontwikkelen van een onderliggende software-architectuur voor internetservices. Maar deze nieuwe groep is veel breder - naar verluidt doen ook andere grote spelers zoals Bea, Sun, Intel en Oracle mee - en de ambities reiken verder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.