Ciena verwacht verlies en schrapt banen

Ciena gaat zijn personeelsbestand met 12 procent, ofwel vierhonderd medewerkers, terugbrengen.

De leverancier van optische systemen ziet zich genoodzaakt tot het treffen van de maatregelen, omdat de resultaten over het eerste fiscale kwartaal aanmerkelijk slechter zullen uitvallen dan aanvankelijk was gedacht. Ciena gaat nu uit van een omzet van 160 miljoen dollar, terwijl analisten hadden gerekend op een omzet van 227 miljoen dollar.
 
Bovendien gaat het bedrijf ervan uit dat de omzet over het lopende tweede fiscaal kwartaal op hetzelfde niveau of zelfs lager zal uitkomen dan over het eerste fiscale kwartaal. Volgens Ciena ligt de oorzaak van de tegenvallers in de aanhoudend kwakkelende vraag van telecombedrijven.
 
Ciena heeft een aantal kostenbesparende maatregelen aangekondigd, waaronder het schrappen van in totaal vierhonderd banen. Daarnaast wordt een aantal Amerikaanse onderzoeks- en ontwikkelingscentra gesloten. Ciena was een van de weinige leveranciers van telecomapparatuur die over het boekjaar 2001, dat eindigde in oktober, een sterke omzetstijging (een toename van 87 procent) wist te melden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.