Securitysector katalysator voor marktherstel

De computerbeveiligingsindustrie kan fungeren als aanjager voor een herstel van de it-sector.

Dat kan worden opgemaakt uit de rooskleurige groeivoorspellingen van de it-researchbureaus Gartner Dataquest en IDC. Volgens Gartner groeit de wereldwijde markt voor beveiligingssoftware dit jaar naar een omvang van 4,3 miljard dollar, 18 procent meer dan in 2001. Tegelijkertijd voorspelt IDC dat de sterkste groei met name te vinden zal zijn bij de netwerkbeveiligingsproviders die voor bedrijven complexe securitysystemen implementeren en onderhouden. In 2000 ging in deze markt nog 720 miljoen dollar om, maar dat zal volgens het marktonderzoeksbureau in 2002 zijn toegenomen naar 2,2 miljard dollar.
 
De groeiende behoefte aan beveiligingssoftware en -services houdt nauw verband met de 11 september-aanslagen in de VS. Vanaf dat moment bespeuren de it-researchbureaus bij zowel bedrijven als overheden een toenemende behoefte om hun bedrijfskritische systemen veilig te stellen. Het gaat daarbij onder meer om de installatie van firewalls, inbraakdetectie-systemen en antivirussoftware. Ook identificatiesystemen, zoals irisherkenning, en smartcards vinden steeds meer aftrek.
 
Het installeren en onderhouden van complexe securitysystemen is voor veel bedrijven geen sinecure. Vandaar dat IDC voorspelt dat de markt voor specialisten die beveiligingsystemen kunnen installeren en managen, jaarlijks met 25 procent zal toenemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.