Infineon geeft overname Hynix nog niet op

De Duitse chipproducent Infineon lijkt zich er nog niet bij neer te leggen dat Hynix wordt overgenomen door het Amerikaanse Micron.

Volgens verschillende Zuid-Koreaanse zakenbladen zijn de Duitsers van plan om een tegenbod te doen, nadat het Amerikaanse Micron Technology maandag 3,8 miljard dollar voor Hynix had geboden. De grote vraag is echter of het bericht serieus is, of slechts bedoeld om Micron nóg verder uit de tent te lokken. Het is bekend dat de belangrijkste schuldeisers van Hynix Semiconductor mikken op een prijs van vier miljard dollar.
 
De overname van geheugenchipproducent Hynix lijkt langzaam maar zeker de vorm van een klucht aan te nemen, met als hoofdrolspelers Micron en Infineon. De vraag is echter wie de scenarioschrijver en de regisseur zijn.
 
Micron Technologies wil 3,8 miljard dollar betalen voor de geheugenactiviteiten van Hynix, die gelden als de 'core business' van de Zuid-Koreaanse onderneming. Twee weken eerder bedroeg het bod van Micron nog 3,1 miljard dollar, maar de Amerikanen zagen zich gedwongen dat bod substantieel te verhogen, nadat vorige week donderdag bekend werd dat Hynix onderhandelde met Infineon over een mogelijke alliantie.
 
Sommige analisten vermoeden al langer dat er sprake is van een groter plan, dat erop is gericht om Micron meer te laten betalen voor Hynix. Het Koreaanse bedrijf heeft voor zes miljard dollar aan schulden uitstaan en de crediteuren zouden tenminste vier miljard dollar daarvan 'terug willen zien'. Niet iedereen vond het bod van 3,8 miljard dollar dan ook voldoende.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-07T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.