AMD maakt serieus werk van pda-markt

Met de overname van Alchemy Semiconductor krijgt chipproducent AMD toegang tot de markt van pda's en ingebedde apparaten.

De chips die het Texaanse Alchemy (ontwikkelaar van op Mips gebaseerde chips) produceert, koppelen hoge prestaties aan een laag energieverbruik en zijn daarom uitermate geschikt voor toepassing in apparaten met ingebedde chips, zoals pda's (personal digital assistants), 'web tablets' en handhelds.
 
Alchemy heeft een goede naam in de chipwereld. De mede-oprichters Rich Witek en Greg Hoeppner stonden mede aan de basis van de Alpha-processor van DEC en Witek was bovendien de architect van de Strong-ARM processor. Die processor is hard op weg de standaard chip-architectuur te worden voor hoogwaardige pda's en communicatie-apparaten die draaien onder Microsofts Pocket PC-besturingssysteem.
 
Een minpuntje is daarom wel dat de 2002-versie van Pocket PC geen ondersteuning biedt voor Mips. Daarvan heeft AMD's aartsrivaal Intel, dat een sterke supporter is van Strong-ARM, flink kunnen profiteren. Hoewel andere producenten van chips voor ingebedde toepassingen, zoals Motorola en Texas Instruments, op deze markt nog steeds een factor van belang zijn. AMD gaat er echter van uit dat zijn contacten met Microsoft dusdanig goed zijn, dat het bedrijf de softwareproducent uit Redmonbd kan overhalen om Pocket PC in de toekomst weer te voorzien van ondersteuning voor op Mips gebaseerde producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-07T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.