Google houdt wedstrijd voor programmeurs

De succesvolle internet-zoekmachine Google zoekt programmeertalenten die Google nóg slimmer, sneller en/of beter kunnen maken.

Daarvoor heeft het bedrijf de eerste jaarlijkse 'Google Programming Contest' uitgeschreven voor programmeurs. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor twee categorieën: systemen en applicaties. Binnen de eerstgenoemde categorie moeten de inzendingen vooral gericht zijn op het versnellen van de Google-diensten. De programmatuur die hiervoor wordt geschreven, richt zich op specifieke, systeemgerelateerde doelen, zoals snelheid en gebruik van ruimte/capaciteit. Als voorbeelden noemt Google een manier om de compressie te verbeteren of het ontwerp van een efficiëntere index-structuur.
 
De inzendingen in de applicatie-categorie zullen zich richten op de semantiek van de data. Binnen dat kader krijgen de deelnemers de vrije hand, maar het komt er natuurlijk op neer dat zij geacht worden applicaties te ontwikkelen die het zoeken met een zoekmachine sneller, gemakkelijker en vooral efficiënter maken. Google noemt ook hierbij enkele voorbeelden, zoals een applicatie die links op een internetpagina kan classificeren, of een die kan ontdekken of twee verschillende pagina's nagenoeg dezelfde inhoud weergeven.
 
Programmeurs die geïnteresseerd zijn, kunnen 900 duizend webpagina's krijgen om mee te 'spelen'. De winnaars krijgen uiteindelijk vooral heel veel eer, want voor de fysieke prijzen hoeven ze het niet te doen. Die bestaan uit een geldbedrag van tienduizend dollar en een vip-bezoek aan de hoofdvestiging van Google in Mountain View, Californië. Meer informatie ophttp://www.google.com/programming-contest/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Helaas werd ik bij het lezen van dit bericht gestoord door zo'n irritant pop-up scherm. Begint computable daar nu ook al aan? Bijzonder hindelijk. Gevolg: geen zin meer om het eigenlijke bericht te lezen!
Het lijkt hastalavista wel. Nog even, dan rollen de pornobanners over het scherm als we de krant lezen...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-07T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.