Sun start nieuwe rechtszaak tegen Microsoft

Sun Microsystems bereidt een nieuwe antitrustzaak voor tegen aartsrivaal Microsoft, omdat laatstgenoemde de Java-softwaretools van Sun zou blokkeren.

In feite is de ophanden zijnde zaak een erfenis uit de langslepende antitrustzaak tussen de Amerikaanse overheid en Microsoft. In die zaak heeft een hof van hoger beroep destijds vastgesteld dat Microsoft illegaal had gehandeld door zijn monopoliepositie te misbruiken om het Java-platform van Sun zoveel mogelijk dwars te zitten. Een soortgelijke uitspraak werd gedaan over de concurrentie op het gebied van internetbrowsers, waar Netscape de dupe van was. Op grond van die uitspraak is Netscapes huidige eigenaar, AOL Time Warner, vorige maand ook een antitrustzaak tegen Microsoft begonnen. Sun doet nu hetzelfde.
 
Zowel AOL als Sun hebben het gevoel dat zij achter het net vissen vanwege de schikking tussen de Amerikaanse overheid en Microsoft. Via een 'eigen' rechtszaak hopen de bedrijven alsnog te krijgen waar zij recht op menen te hebben. Volgende week maakt Sun meer bekend over de zaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.