Microsoft en Justitie heroverwegen schikking

Microsoft en het Amerikaanse ministerie van Justitie overwegen enkele veranderingen aan te brengen in de antitrustschikking die zij vorig jaar troffen.

Die mededeling komt na een wettelijk vastgestelde periode waarin het Amerikaanse publiek zijn mening mocht geven over het schikkingsvoorstel. Er kwamen dertigduizend reacties binnen, waarvan iets meer dan de helft tegen de schikking was. Ongeveer 7500 reacties waren positief en ruwweg zevenduizend zijn min of meer 'ongeldig' verklaard omdat ze geen duidelijk voor of tegen bevatten.
 
Volgens het ministerie van Justitie bevatten circa 2900 van de ingezonden commentaren steekhoudende argumenten voor of tegen. En 45 van die reacties bestonden zelfs uit een degelijke analyse. Overigens laten Microsoft en het ministerie slechts weten dat zij veranderingenoverwegen, niet dat zij zeker veranderingen zullen aanbrengen. Uiterlijk op 27 februari zullen zij de rechter hierover uitsluitsel geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.