Gates en Ballmer treden op als getuigen

Bill Gates en Steven Ballmer van Microsoft zijn beschikbaar als getuigen, als begin volgende maand de antitrustzaak tegen hey softwareconcern wordt hervat.

Dit heeft het softwareconcern vandaag bekendgemaakt. De beslissing maakt een confrontatie mogelijk tussen de advocaten van de negen staten die strengere restricties eisen tegen Microsoft en Microsoft-topman Gates. De staten, onder aanvoering van Californië, Connecticut en Iowa, zijn het niet eens met de schikking die het softwareconcern eind vorig jaar met het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft getroffen. Volgens hen blijft door deze deal het monopolie van Microsoft zo goed als intact.
 
Op de getuigenlijst van Microsoft prijkt ook de naam van Kenneth Glueck, vice president van Oracle. Volgens Microsoft is Glueck een van de stimulatoren achter de protesten van de negen tegenstribbelende staten. Het oproepen van Glueck past in een bredere strategie van het softwareconcern, waarbij het ook andere concurrenten, zoals Sun en AOL Time Warner, ervan beschuldigd achter de acties van de negen staten te zitten.
 
Op de lijst van getuigen staan verder een hele reeks van functionarissen uit de pc-industrie, waaronder distributeurs, producenten en chipleveranciers. Ook heeft Microsoft vertegenwoordigers uit de kabelsector en de venture capital-wereld opgeroepen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.