IBM: Servers met samengeperst geheugen

IBM is gestart met de verkoop van servers die zijn uitgerust met een technologie, waarbij twee GB aan gegevens in één GB geheugen kunnen worden geperst.

De zogeheten Memory Expansion Technology (MXT) is het resultaat van een gezamenlijk ontwikkeling van Big Blue en ServerWorks, dochter van Broadcom. MXT zorgt, aldus it-nieuwsdienst Cnet, voor een verdubbeling van de effectieve geheugenruimte door het gebruik van een speciale compressietechniek. Normaal gesproken veroorzaakt de compressie van data nogal wat vertragingen, omdat gegevens eerst moeten worden 'samengeperst' en vervolgens weer 'uit elkaar' moeten worden getrokken. Maar IBM en ServerWorks hebben dit probleem opgelost door het gebruik van een speciaal 32Mb-programmaatje, uitgerust met een hoge snelheidcache-geheugen waarin tijdelijk grote hoeveelheden gegevens kunnen worden opgeslagen.
 
De extra geheugenruimte komt als geroepen, nu de eerste zogeheten superdunne 'blade'-servers op de markt verschijnen. De eerste server die met de nieuwe MXT-technologie is uitgerust is IBM's x330-systeem. Deze superdunne server is uitgerust met twee Intel-processoren. Volgens IBM verbetert de MXT-technologie de prestaties van de servers met 49 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.