Europa en Amerika ruziën over online BTW

Amerika en Europa liggen met elkaar overhoop over de invoering van BTW op goederen die online worden besteld.

De Europese Unie staat op het punt een wet goed te keuren, waarin ook voor Amerikaanse bedrijven een belasting wordt voorgesteld op 'virtuele' goederen, zoals software, muziek en video's. Over fysieke goederen, zoals boeken en camera's, die via het internet worden gekocht, wordt in Europa al BTW geheven. Daarnaast worden op dit moment al Europese bedrijven belast die 'virtuele' goederen verkopen.
 
Tot dusverre gold voor Amerikaanse en andere niet-Europese aanbieders een taxfree-regime. Maar de Europese Unie wil daar nu verandering in brengen, 'omdat de Europese bedrijven onder het huidige taxregime in het nadeel zijn'.
 
De Amerikanen hebben al te kennen gegeven het niet eens te zijn met de Europese plannen. Volgens de Amerikaanse autoriteiten kunnen bedrijven die leven van de verkoop via het internet, zoals Amazon.com, door de nieuwe belastingregels in de problemen komen. De VS pleiten ervoor de besprekingen over nieuwe online taxregels onder te brengen bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso), zodat wereldwijd eenzelfde online belastingregime kan worden ingevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.