Qwest werkt mee in Global Crossing-zaak

Qwest Communications International, partner in KPNQwest, is door de Sec gedagvaard in de zaak Global Crossing voor het afstaan van bewijsmateriaal.

Zowel de Securities and Exchange Commission (Sec) als de FBI zijn een onderzoek gestart naar vermeende onregelmatigheden in de boekhouding van de in surséance verkerende telecomreus Global Crossing. Qwest heeft in een verklaring laten weten 'volledig mee te zullen werken met de Sec'. Over de aard van de documenten die worden afgestaan, zijn geen mededelingen gedaan.
 
Qwest behoort in de faillissementszaak van Global Crossing tot een van de grootste crediteuren. Het bedrijf heeft een claim uitstaan van circa 6,9 miljoen dollar. Op dit moment wordt bekeken of er voor Global Crossing een doorstart mogelijk is. Twee Aziatische bedrijven, Hutchison Whampoa en Singapore Technologies Telemedia, hebben zich inmiddels met een herstartkapitaal van 750 miljoen dollar gemeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.