Commentaren op Microsoft-schikking openbaar

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft 47 commentaren op de schikking met Microsoft openbaar gemaakt. Vijf daarvan zijn positief.

Het ministerie ontving in totaal dertigduizend reacties, waarvan iets meer dan de helft tegen de schikking was. Ongeveer 7500 reacties waren positief en ruwweg zevenduizend zijn min of meer 'ongeldig' verklaard omdat ze geen duidelijk voor of tegen bevatten. Het gros van de reacties bestond uit korte e-mailtjes, met meestal enkele zinnen waaruit het voor of tegen bleek. De 47 commentaren die nu openbaar zijn gemaakt op de website van Justitie, bevatten echter degelijke analyses.
 
De commentaren werden naar Justitie verzonden in een wettelijk vastgestelde periode waarin het Amerikaanse publiek zijn mening mocht geven over het schikkingsvoorstel. De rechter die zich met de antitrustzaak bezighoudt, Colleen Kollar-Kotelly, heeft zich voorgenomen alle 47 commentaren te lezen alvorens zij haar beslissing neemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.