Liberty oneens met mededingingsautoriteit

Liberty Media is het niet eens met de bezwaren die de Duitse mededingingsautoriteit heeft tegen de overname van de kabeldiensten van Deutsche Telekom.

Eind vorige maand lieten de Duitse antitrust-autoriteiten weten dat zij de overname in de huidige vorm niet goed konden keuren. Uiterlijk 28 februari moet de dienst een definitieve beslissing nemen. In september werden DT en Liberty het eens over de overname van de kabelsystemen voor een bedrag van 4,76 miljard dollar.
 
Volgens de mededingingsautoriteit wordt met de overname de barrière geslecht tussen het eigendom van het kabelnetwerk en de directe toegang naar de klanten. Deutsche Telekom heeft het grootste deel van de Duitse kabelinfrastructuur in eigendom, maar het heeft geen controle over de 'klantenzijde', delocal loop.
 
De autoriteiten zeggen hun bezwaren te kunnen laten varen indien Liberty bereid zou zijn om het kabelnetwerk op te waarderen voor onder andere telefoondiensten. Daarmee zou eerlijke concurrentie tussen DT en Liberty zijn verzekerd. Een dergelijke opwaardering kost echter miljarden. Volgens Liberty zou het voldoende moeten zijn als de competitie zich beperkt tot dataverkeer. Telefonie is volgens de Amerikanen niet nodig om eerlijke concurrentie te waarborgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.