Amerikaanse it-bestedingen weer in de lift

De Amerikaanse it-bestedingen over het vierde kwartaal vertonen weer een opgaande lijn, na een reeks van krimpende kwartalen.

Dit blijkt uit periodiek onderzoek van TechTel. Volgens de it-bestedingsindex van het Amerikaanse reearchbureau waren bedrijven over het vierde kwartaal van 2001 weer in toenemende mate van plan it-producten aan te schaffen. De index voor de aanschaf van hardware noteerde over het vierde kwartaal 162,4 punten tegenover 155 punten over het derde kwartaal. Over het derde kwartaal van 2000 scoorde de hardware-index nog 173,8 punten. Dat was vlak voor het ineenzakken van de it-markt.
 
Volgens TechTel kwam de aanschaf van hardware door grote concerns over het derde kwartaal vrijwel tot stilstand, om over het vierde kwartaal weer enigszins aan te trekken. Het onderzoeksbureau verwacht nu dat de vraag naar pc's, notebooks en printers 'een geleidelijke opwaartse trend' gaat vertonen, mits geen nieuwe aanslagen of economische rampen roet in het eten strooien. Wel wijzen de onderzoekers er op dat de 'wilde dagen' van de dotcom-golf voorbij zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.