Ook E-Plus start met introductie i-mode

Na KPN Mobile is nu ook de Duitse KPN-dochter E-Plus met het Japanse NTT Docomo in zee gegaan voor de levering van zijn i-mode-technologie.

KPN wil via de licentie-overeenkomst de nieuwe mobiele internetdiensten de komende twee maanden in Duitsland introduceren. Gedurende de overeenkomst, die vooralsnog geldig is tot 2012, betaalt E-Plus een licentie-overeenkomst aan NTT Docomo.
 
In november vorig jaar sloot KPN Mobiel al een soortgelijke licentie-overeenkomst met NTT Docomo. KPN heeft in Japan speciaal ontworpen 'dual browser'-toestellen besteld. Deze worden op dit moment getest in samenhang met de voor i-mode geschikt gemaakte platformen in Nederland en Duitsland. De i-mode-diensten zullen in eerste instantie worden aangeboden via 'conventionele' gprs mobiele netwerken en in de toekomst via de derde generatie umts mobiele netwerken. Docomo is nauw bij de Europese introductie betrokken, als leverancier van de technische kennis en van de mobiele telefoons die i-mode compatibel zijn.
 
KPN Mobile en E-Plus zijn inmiddels gestart met gebruikerstesten. In het voorjaar van 2002 zal vervolgens de commerciële introductie van op i-mode gebaseerde diensten plaatsvinden. KPN Orange is van plan de diensten ongeveer twee maanden daarna te gaan leveren. Abonnees kunnen met de nieuwe mobiele diensten gebruik maken van internetdiensten in zowel binnen- als buitenland, waaronder online bankieren en het reserveren van kaartjes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.