Elektronicagiganten willen dvd-standaard

Negen elektronicagiganten, waaronder Philips en Sony, staan op het punt een algemeen geldende standaard voor nieuwe generatie dvd's aan te kondigen.

Dit melden diverse Japanse zakenkranten. Volgens deze media zijn de exacte details van de standaard nog niet bekend, maar is het wel duidelijk dat de uniforme afspraken gelden voor optische (dvd-)discs met een hoge opslagcapaciteit. De berichten maken er melding van dat er al een ontwerpakkoord voor een gemeenschappelijke standaard voor herschrijfbare dvd-discs is opgemaakt.
 
Tot de negen participerende bedrijven behoren Philips, Sony, Hitachi, Matsushita, Pioneer, Sharp, LG Electronics en Thomson Multimedia.
 
Met een uniforme standaardafspraak, hopen de concerns de huidige verscheidenheid in dvd-formats uit de wereld te helpen. Op dit moment stellen Toshiba en Matsushita zich nog op als pleitbezorgers van het dvd-ram format, kiezen Pioneer en Sharp voor het dvd-rw formaat en promoten Philips en Sony hun eigen dvd-formaten.
 
De nieuwe dvd-producten, die rond 2003 op de markt verschijnen, bieden naar verluidt een herschrijfbare geheugencapaciteit van 30 Gigabyte, zes keer zo groot als de huidige dvd's. Verwacht wordt dat de komst van hoge snelheid breedbandverbindingen de populariteit van herschrijfbare dvd's snel zal vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.