Top level domein .info beschikbaar in mei

Internetgebruikers krijgen vanaf mei de mogelijkheid zich een .info-domeinnaam toe te eigenen, aldus de beheerder van het nieuwe domein Afilias.

Eerst wil Afilias het misbruik van het nieuwe .info-tld doorcybersquatterszoveel mogelijk proberen uit te sluiten, aldus persbureau Reuters. De domeinnaam-registreerder geeft naar verwachting in mei tienduizend .info-domeinnamen vrij, waaronder teruggevorderde namen vansquatters die bijvoorbeeld via valse merknamen onterecht zijn verkregen.
 
Afilias, een consortium van achttien domeinnaam-vestrekkers, werd afgelopen zomer overladen door duizendencybersquatter-aanvragen nadat het het .info beschikbaar stelde als alternatief voor de bestaande domeinnamen .com, .net en .org.
 
Afilias werd door de Icann (de Internet Corporation for Assigned Numbers and Names) in november 2000 verkozen als een van de zeven groepen die nieuwe domeinnamen mocht uitgeven en beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

draait als een zonnetje dat .info domein. Misschien moet iemand op de redactie eens nagaan waar het idee vandaan komt dat het pas over 4 maanden in gebruik wordt genomen ?. ik heb er geen moeite mee
http://www.speelplaats.info Ritchie.

Het bericht is onjust. Wij Cherrytree International Ltd, heben all 4 maanden het domain name Cherrytree.info in gebruik.

Hoe kan het dat wij reeds een .info domein naam bezitten die werkt ??? Controleer op http://www.helvoet.info

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.