Moeizame relatie France Télécom en MobilCom

De verschillen van mening tussen France Télécom en de Duitse mobiele partner MobilCom lijken steeds verder uit de hand te lopen. France Télécom is voor 28,5 procent eigenaar van het Duitse mobiele belbedrijf.

Al langer werd gespeculeerd op de moeizame relatie tussen de topman van France Télécom Michel Bon en zijn gesprekspartner bij MobilCom, Gehard Schmid, die een belang van 33 procent in het Duitse belbedrijf heeft, zo meldt de Financial Times. Inmiddels is echter het Franse lid in de raad van bestuur van MobilCom, Vianney Hennes, opgestapt.
 
Eind 2000 legde France Télécom 2,8 miljard euro op tafel voor zijn meer dan een kwart belang in MobilCom. Maar of dat belang zich zal uitbetalen is nog maar de vraag, want France Télécom meldt dat er nog geen overeenstemming is bereikt over de plannen van MobilCom om derde generatie telecomservices (umts) introduceren. Volgens de mobiele dochter van France Telecom, Orange, moet de hoogte van de investeringen eerst flink omlaag en moet MobilCom eerst met een ander umts-plan komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.