Infineon wil samenwerking Hynix uitbreiden

Infineon en Hynix overwegen hun samenwerking niet alleen te beperken tot geheugenchips, maar uit te breiden naar de markt voor communicatiechips.

Dit meldt de it-nieuwsdienst Computerwire. Het Zuid-Koreaanse Hynix heeft inmiddels een aantal huwelijkspogingen achter de rug met het Amerikaanse chipconcern Micron. Een bundeling van deze bedrijven zou leiden tot 's werelds grootste dram-producent. Maar tot dusverre zijn de aanzoeken stukgelopen op de overnameprijs. Intussen zat het Duitse Infineon voortdurend op het vinkentouw als alternatieve alliantiepartner.
 
Inmiddels lijkt Infineon de beste papieren te hebben om Hynix in te lijven. Het laat het daarbij niet alleen bij de markt voor geheugenchips, maar wil ook op het terrein van de communicatiechips een samenwerking smeden.
 
Toch is het nog steeds niet duidelijk of Infineon bereid is de miljarden dollars op tafel te leggen die voor de overname van het schuldenbelaste Hynix nodig zijn. Vooral die hoge prijs is voor Micron reden geweest de gepland acquisitie voor even in de ijskast te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.