Sec broedt nog steeds op Microsoft-zaak

De Sec blijft volharden in zijn onderzoek naar vermaledijde boekhoudpraktijken van 's werelds grootste softwareconcern, Microsoft.

De softwarereus zou gedurende de jaren negentig met opzet opbrengsten onder het tapijt hebben geschoven. Daardoor leek de winst over deze periode kleiner en werd de afdracht aan de belasting kleiner. Volgens de Securities and Exchange Commission een voorbeeld van misleiding van de belegger.
 
Vanuit de hoek van de kenners wordt het aanhoudende onderzoek van de Sec met enig ongeloof gevolgd. Bedrijven doen volgens hen juist ontzettend veel moeite het winstplaatje op te poetsen om zodoende ook de beurskoers een duwtje in de rug te geven.
 
Maar de Sec blijft vasthouden aan het onderzoek, omdat het nog steeds vermoed dat sommige cash-reserves moedwillig over meerdere maanden zij uitgespreid. Volgens een woordvoerder van Microsoft in de Wall Street Journal neemt het concern zijn financiële verslaggeving zeer serieus werkt het bedrijf volledig mee aan een zijn rapportageverplichtingen. "We werken optimaal mee met de Sec."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.