Mogelijke overname voor Guardian IT

Het door schulden geplaagde Britse Guardian IT, gespecialiseerd in 'disaster recovery', zegt in gesprek te zijn met een mogelijke koper voor het bedrijf.

De aandelenkoers van het bedrijf steeg door die mededeling met meer dan 30 procent. Twee dagen geleden kwam de onderneming nog negatief in het nieuws toen het meldde dat ze voor zo'n vier miljoen pond (6,6 miljoen euro) aan 'discrepanties' had ontdekt in de boeken van de laatste twee jaar. Guardian IT heeft accountantsfirma Kpmg inmiddels gevraagd om de boeken nog eens zorgvuldig te controleren. Het resultaat van die controle zou in april bekend moeten zijn.
 
Verschillende analisten vinden het in dat licht erg vreemd dat zich n� een potentiële koper voor het bedrijf meldt. "Als je een bedrijf koopt, wil je toch zeker weten wat er allemaal omgaat. Maar nu lijkt het erop dat Guardian IT dat zelf niet eens weet", zegt één van de aandeelhouders in deFinancial Times.
 
Zonder de problemen met de boekhouding zou het niet onlogisch zijn dat zich kopers melden. Guardian IT heeft een schuld van 110 miljoen pond (181,5 miljoen euro) en verwacht over het lopende boekjaar zo'n 28 miljoen pond (46,2 miljoen euro) verlies te draaien. Volgens analisten zouden bedrijven als IBM, Hewlett-Packard en Guardian IT's Amerikaanse branchegenoot Sungard geïnteresseerd zijn om de Britse onderneming over te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.