Palmisano waarschuwt voor slechte tijden

De computer-industrie gaat een moeilijke tijd tegemoet, maar IBM moet zich hiertegen kunnen wapenen.

Dit verklaarde de aanstaande IBM-topman Samuel Palmisano tijdens de jaarlijkse PartnerWorld-conferentie in San Francisco. De kroonprins van Lou Gerstner maakte tijdens de bijeenkomst in grote lijnen duidelijk dat 2002 'een zeer zwaar jaar' tegemoet gaat, maar dat Big Blue dankzij met name zijn Global Services en software goede papieren in handen heeft om een sterke marktpositie te behouden.
 
Die sterke positie brengt volgens Palmisano met zich mee dat IBM meespeelt in een markt voor hardware, software en services die, zo verklaarde hij, 82 procent van de wereldwijde omzet in de it-industrie uitmaakt.
 
IBM heeft zich voor een deel gecommitteerd aan de ontwikkelingen op het internet, maar is daarnaast trouw gebleven aan zijn eigen strategie, waarbij met name de services steeds meer geld in het laatje brengen. Die keuze is zo succesvol geweest, dat steeds meer it-bedrijven het IBM-model willen kopiëren, aldus Palmisano.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.