HP en Gateway tegen licentieregels Microsoft

Hewlett-Packard en Gateway hebben bezwaren geuit tegen de nieuwe licentieregels die Microsoft in de deal met het Amerikaanse ministerie van Justitie opneemt.

Dit blijkt uit de documenten die de negen tegenstribbelende Amerikaanse staten van de schikking hebben ingediend. HP en Gateway hebben met name moeite met de extra restricties die Microsoft in zijn licentievoorwaarden heeft opgenomen. Daarbij gaat het onder meer om beperkte rechten om het softwareconcern voor patentinbreuk voor de rechter te dagen.
 
De negen staten die de schikking van Microsoft met de Amerikaanse overheid afkeuren, hebben de documenten ingediend om aan te tonen dat het softwareconcern onevenredig profijt trekt van de bereikte overeenkomst.
 
In een hoorzitting die op 6 maart plaatsvindt, zal rechter Colleen Kollar-Kotelly bepalen of de bezwaren van de negen staten en de concurrerende it-bedrijven hout snijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.