Onlineverkoop VS stijgt opnieuw fors

De dotcomrevolutie mag dan voorbij zijn, over het laatste kwartaal stegen de online verkopen in de VS wederom aanzienlijk, dit keer met 13,1 procent.

Dit blijkt uit recente berekeningen van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken. De totale omzet die via de internetverkoop werd geboekt, bedroeg 10,04 miljard dollar. Dat is aanzienlijk meer dan de 8,88 miljard dollar die over dezelfde periode vorig jaar werd binnengehaald.
 
Vergeleken met het dramatische derde kwartaal van 2001, stegen de online verkopen over het vierde kwartaal met 34,4 procent. Met name de traditionele feestdagen tegen het einde van het jaar waren verantwoordelijk voor deze opvallende toename.
 
De totale e-commerce-verkoop over 2001 wordt geschat op 32,6 miljard dollar, hetgeen 19,3 procent hoger is dan over 2000. Over het gehele jaar 2001 bedroegen de totale online verkopen nog 'slechts' 1 procent van de totale verkopen in de VS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.