Aandeelhouders Global Crossing geven niet op

Een groep aandeelhouders van Global Crossing wil een alternatief reddingsplan presenteren, dat de banen van veel topmannen op de tocht zal zetten.

Tegelijk zouden met het plan zoveel mogelijk van de 'holdings' van de investeerders in het telecomnetwerkbedrijf behouden kunnen blijven. Volgens het faillissementsplan dat op 28 januari door het bedrijf zelf is ingediend, zouden de aandeelhouders waarschijnlijk met lege handen blijven. Twee Aziatische firma's zouden samen 79 procent van het failliete bedrijf in handen krijgen, in ruil voor een investering van 750 miljoen dollar. De schuldeisers zouden de overige 21 procent krijgen, plus een bedrag van 300 miljoen dollar. Daarvoor zouden zij dan het bedrag van 12,4 miljard dollar aan schulden kwijtschelden.
 
Het reddingsplan van de aandeelhouders voorziet onder meer in het vergaren van één miljard dollar door het uitgeven van warrants. Zo'n warrant geeft de houder het recht om in de toekomst, tegen een vooraf vastgestelde prijs aandelen Global Crossing te kopen. De advocaten van de groep aandeelhouders zijn nu bezig om de rechter ervan te overtuigen dat er voldoende vraag naar dergelijke warrants zal zijn om het bedrijf te redden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.