Bedrijven willen standaard 'bug'-rapportage

Een groep softwarebedrijven zat gisteren rond de tafel met verschillende computerbeveiligingsfirma's om te komen tot richtlijnen voor het rapporteren van bugs.

De overleggroep, die vooralsnog door het leven gaat als de 'Organization for Internet Safety', is ontstaan uit de discussies die Microsoft vorig jaar voerde met een aantal it-beveiligingsbedrijven. Die gesprekken gingen met name over fouten in software die een negatief effect hebben op de veiligheid van internet. Ze leidden onder meer tot het inmiddels beroemde interne memo van Bill Gates over 'Trustworthy Computing'.
 
Hoewel de details niet worden vrijgegeven, is de verwachting dat het overleg uiteindelijk moet leiden tot afspraken over het 'verstandiger' melden van veiligheidslekken en bugs in nieuwe software. Als het aan Microsoft ligt, wordt het openbaar maken van dergelijke lekken in het vervolg wat uitgesteld, zodat de software-ontwikkelaars de tijd hebben om de problemen op te lossen voordat het publiek op de hoogte wordt gebracht.
 
Het klopt natuurlijk dat met een dergelijke aanpak de veiligheidslekken voor veel minder schade zullen zorgen. Maar het is evenzo een feit dat Microsoft hier een belangrijk pr-voordeel mee kan behalen. Fouten, lekken en bugs die het publiek nooit 'bereiken' zullen immers als minder ernstig worden beschouwd en trekken minder publiciteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.