HP verwacht FTC-toestemming vóór stemming

HP verwacht dat de FTC haar goedkeuring zal geven aan de fusie met Compaq, nog vóór de aandeelhouders op 19 maart over de deal gaan stemmen.

Om dat voor elkaar te krijgen, wil HP bij de FTC dezelfde strategie volgen als waarmee het bedrijf eerder succes had bij de Europese Commissie. Carly Fiorina, de ceo van HP, vindt dat de goedkeuring van Brussel voor tenminste een deel te danken is aan de slimme aanpak van HP zélf. "Eén van de dingen die we daar goed hebben aangepakt, is dat we niet de publiciteit hebben gezocht en dat we het niet hebben gepolitiseerd. Bij de FTC gaan we het op dezelfde manier aanpakken", aldus Fiorina.
 
Overigens wordt algemeen verwacht dat de FTC zonder veel problemen akkoord zal gaan met de voorgenomen fusie. Wat betreft Brussel lag dat vorige maand minder voor de hand. Ook Fiorina's opmerking over het niet zoeken van publiciteit moet met een korreltje zout worden genomen. Compaq-topman Capellas waarschuwde de Europese Commissie aan de vooravond van haar beslissing nog dat een trage besluitvorming over de fusie schadelijk zou zijn voor beide bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.