IBM: Grid-computing antwoord op .Net

IBM wil zijn 'grid-computing'-technologie in de markt zetten als een antwoord op het .Net-platform van Microsoft.

Van oudsher wordt de grid-computing-technologie van IBM, waarbij honderden systemen in een raster samenwerken, gebruikt in de wetenschappelijke wereld. Deze technologie maakt het mogelijk de prestaties van een supercomputer te realiseren door meerdere, veel goedkopere, computers samen te binden.
 
Met dit succes in het achterhoofd besefte IBM dat het in feite al een deel van het antwoord op het .Net-platform van Microsoft klaar had liggen. De grid-computing kan gecombineerd worden met de juiste software, zoals het Linux-besturingssysteem en IBM's eigen Websphere-bedrijfsapplicatieserver. Daarmee is een hele reeks webdiensten te ontwikkelen die de concurrentie met .Net makkelijk aan moeten kunnen, zo luidt de redenering van Big Blue.
 
"De zakenwereld is zeer geïnteresseerd in dit concept", stelt David Turek, vice-president van 'Linux emerging technologies' bij IBM. Met grid-computing zijn bedrijven in staat om 'virtuele organisaties' op te zetten, waarbinnen de bedrijfsapplicaties kunnen worden gedeeld. Binnen het bedrijf, maar ook met het leveranciersnetwerk of met de klanten. Die benadering is gelijk aan die van Microsofts .Net.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.