Microsoft geeft broncode Windows deels vrij

Microsoft wil de blauwdrukken van zijn Windows-besturingssysteem en zijn .Net-webdiensten ter beschikking stellen aan systeemintegrators.

De code wordt slechts vrijgegeven aan een zeer selecte groep van dergelijke technische experts, die computersystemen bouwen en onderhouden. Microsoft selecteert een aantal integrators uit zo'n 150 bedrijven, waaronder Compaq en Avanade. Om in aanmerking te komen, moet de systeemintegrator al te boek staan als 'high-level Microsoft support partner'. Dat betekent dat hij of zij systemen bouwt of technische ondersteuning levert voor bedrijven die een 'substantieel' aantal Microsoftsystemen gebruiken.
 
De 'gelukkigen' krijgen een driejarige licentie en kunnen de broncode benaderen via een website met zoeksysteem. Die website kan alleen betreden worden met een smartcard, met daarop een hightech verificatiesysteem.
 
Microsoft heeft al eerder aangekondigd dat het een dergelijke actie zou ondernemen. Nu is het dan eindelijk zover, wellicht enigszins aangejaagd door de antitrustzaak, waarin negen Amerikaanse staten inzicht eisen in de Windows-broncode. De blik op de broncode zal voorlopig het privilege blijven van enkele van Microsofts beste klanten en zakenpartners, een selecte groep 'onderwijzenden' en enkele overheidsorganisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.