Topman Global Crossing in opspraak

Gary Winnick, bestuursvoorzitter van Global Crossing, blijkt nauwe banden te hebben met de Aziatische investeerders die zijn bedrijf willen overnemen.

Winnick is daarom dit weekend opgestapt uit de raad van bestuur van investeringsfirma K1 Ventures in Singapore, maar heeft daarmee niet alle kou uit de lucht kunnen halen. Veel betrokkenen vragen zich nog steeds af of Winnick geen persoonlijk belang heeft bij de verkoop van Global Crossing aan de twee Aziatische investeerders.
 
Winnick en Steven Green, een voormalige VS-ambassadeur in Singapore, verkregen een fors belang in K1 Ventures, dat wordt gecontroleerd door Temasek Holdings of Singapore. Dat overheidsbedrijf is ook eigenaar van Singapore Technologies Telemedia, dat samen met Hutchinson Whampoa uit Hong Kong een bod van 750 miljoen dollar heeft gedaan op Global Crossing. Afgelopen september investeerden Winnick en Green nog 25 miljoen dollar in K1. Green, die ook bestuurslid is van Global Crossing, werd daarmee bestuursvoorzitter van K1 en Winnick kreeg een zetel in de raad van bestuur. Daarover hebben zij het bestuur van Global Crossing niet ingelicht.
 
Overigens hebben alle betrokkenen duidelijk gemaakt dat K1 geen enkele rol heeft gespeeld bij het bod van Singapore Technologies Telemedia en dat de investeringsfirma ook niet van plan is om zich met Global Crossing bezig te houden. Maar het zaad van de twijfel is inmiddels al gezaaid en het is de vraag of Winnicks terugtreden uit de raad van bestuur van K1 daaraan een einde maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.