Cisco sluit nieuwe reorgansiaties niet uit

Cisco rekent op een bescheiden herstel van de netwerkmarkt, maar ziet zich toch genoodzaakt verdere kostenbesparingen door te voeren

Volgens Cisco's cfo Larry Carter zijn er 'goede tekenen' dat de Amerikaanse economie weer aantrekt en dat Cisco op weg is naar een lichte verbetering van de resultaten. Carter hield zijn gehoor tijdens een beleggersconferentie in Tokyo tevens voor dat Cisco zijn nummer 1 positie in de markt voor internetrouters het afgelopen jaar met een marktaandeel van 84 procent heeft veiliggsteld.
 
Toch sluit Carter niet uit dat Cisco gewongen is opnieuw kosten te besparen en dat kan betekenen dat er nieuwe ontslagen gaan vallen onder de wereldwijd 36.800 medewerkers. Volgens Carter blijven de zakelijke klanten nog steeds terughoudend in hun it-bestedingen.
 
Volgens analisten zijn er nieuwe toepassingen nodig, zoalsvoice over internet, om een nieuwe vraaggroei vanuit de zakelijke markt aan te zwengelen, aldus persbureau Reuters. Carter wijst erop dat inmiddels al 40 procent van zijn zakelijke klanten experimenteert met 'telefoonverkeer' over het internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.