Exclusiviteit deal Nortel/mmO2 onzeker

De deal van Nortel met BT Cellnet lijkt op drijfzand te berusten, zo meldt The Wall Street Journal.

Nortel meldde in mei 2000 een vijfjarig contract te hebben gesloten met BT Cellnet (het huidige mmO2) als hoofdleverancier van zijn geplande derde generatie netwerk.
Volgens een vertegenwoordiger van Nortel zou er met de overeenkomst een bedrag zijn gemoeid van 780 miljoen dollar. Bovendien zou de Canadese leverancier van telecomapparatuur via de overeenkomst de concurrentie qua marktaandeel op de 3g-markt de loef kunnen afsteken.
 
Inmiddels heeft mmO2 echter laten weten dat er op dit moment met diverse producenten van netwerkapparatuur wordt gesproken en dat de definitieve beslissing eind dit jaar wordt verwacht. "We sluiten niemand uit", aldus woordvoerder Simon Gordon van mmO2, dat onder meer het moederbedrijf is van het Nederlandse Telfort.
 
Nortel blijft bij mondde van woordvoerder David Chamberlain aan de deal met mmO2 vasthouden. "Nortel Networks heeft een contract met mmO2, en we gaan door met de gezamenlijke ontwikkeling van hun 3g-netwerk."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.