Global Crossing rekent op recordnettoverlies

Global Crossing verwacht over het vierde kwartaal een nooit eerder vertoond nettoverlies vanwege het afschrijven van miljarden dollars aan bedrijfsbezittingen.

Het in surséance van betaling verkerende telecomconcern Global Crossing, dat met zijn glasvezelnetwerken wereldwijd tweehonderd steden met elkaar verbindt, verwacht dat het voor acht miljard aan immateriële bezittingen en goodwill moet afschrijven en voor enkele miljarden aan netwerkbezittingen.
 
Global Crossings Aziatische partner - Asia Global Crossing - vreest na een zwaar verlies over het vierde kwartaal onvoldoende cash in huis te hebben om zijn voortgang te kunnen garanderen. Zowel Global Crossing als zijn Aziatische dochter hebben de officiële bekendmaking van de vierde kwartaalcijfers uitgesteld.
 
Het telecomconcern vroeg op 28 januari van dit jaar uitstel van betaling aan. Vervolgens kwamen de Aziatische telecommers Hutchison Whampoa en Singapore Technologies Telemedia met 750 miljoen dollar op de proppen om het meerderheidsbelang in het bedrijf over te nemen, maar dit stuitte op bezwaren van sommige aandeelhouders van Global Crossing. Zij vinden dat hun concern met het bod van de Aziaten ondergewaardeerd wordt.
 
Intussen is Global Crossing ook nog onderwerp van onderzoek geworden naar vermeende onregelmatigheden in de boekhouding door de Amerikaanse beurswaakhond Sec en de FBI.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.