Liberty keert Duitse markt rug toe

Na de mislukte overname van zes Duitse regionale kabelstations, keert Liberty Media Duitsland de rug toe.

De Amerikaanse kabelgigant, dat een controlerend belang heeft in UPC, heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de beslissing van het Duitse Kartelamt en laat daarmee tevens de geplande aankoop van het Duitse kabelbedrijf TeleColumbus schieten. Volgens Liberty was de overname van TeleColumbus afhankelijk van de goedkeuring van de Duitse kartelautoriteiten voor de acquisitie van de Duitse kabelnetwerken van Deutsche Telekom.
 
Eerder deze week werd duidelijk dat de geplande overname van de kabelactiviteiten van DT door Liberty Media waren gestrand op de bezwaren van de Duitse kartelautoriteiten. Door de beslissing is de inlijving van zes regionele Duitse kabeltv-stations door Liberty van de baan. Met de acquisitie was een bedrag gemoeid van 5,5 miljard euro, waarmee Deutsche Telekom zijn schuldenlast van 65 miljard euro wilde reduceren.
 
De Duitse mededingingsautoriteiten wilden pas akkoord gaan met de deal als Liberty bereid was concessies te doen. Liberty heeft via zijn belang in UPC al een flinke vinger in de pap op de Duitse kabelmarkt. De vrees bestond dat de Amerikanen door de overname van de zes regionale kabelstations een te dominante positie zouden verkrijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.