Fiorina reageert op aantijgingen Hewlett

Walter Hewlett beschuldigt de ceo's van HP en Compaq er indirect van zichzelf na het samengaan van de bedrijven onevenredig te verrijken.

Volgens de aanvoerder van de oppositie tegen de HP/Compaq-fusie strijken HP's Carly Fiorina en Compaq's Michael Capellas respectievelijk zeventig miljoen dollar en 45 miljoen dollar aan bonussen op, als de voorgenomen deal tussen beide computerconcerns doorgaat. Volgens The Wall Street Journal heeft Walter Hewlett deze informatie in een brief aan de Amerikaanse beurswaakhond Sec vastgelegd.
 
In een reactie stellen zowel HP als Compaq dat de beloningsstructuur van beide toplieden niet verandert als de fusie doorgaat. Inmiddels heeft Hewlett-Packard in een laatste bijeenkomst met analisten vóór de stemming over de fusie op 19 maart, de financiële wereld ervan trachten te overtuigen dat de overname van Compaq door moet gaan.
 
Ceo Carly Fiorina hield haar gehoor voor dat HP zou kunnen 'wegkwijnen' als de acquisitie van Compaq niet doorgaat. Ze drong er bij de investeerders op aan zich niet te laten 'afleiden' door de opmerkingen van Walter Hewlett. Het kopen van Compaq is 'het beste alternatief en de beste koers', aldus Fiorina. In reactie op de rapportage van Hewlett aan de Sec over de bonussen van in totaal 115 miljoen dollar verklaarde ze dat het een 'laag bij de grondse poging' was om invloed uit te oefenen op de aandeelhouders. Volgens Fiorina zijn er rond de deal geen nieuwe bonusopakketten beschikbaar gesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.