Philips zet mes in Belgische vestiging

Philips schroeft het aantal medewerkers in de Belgische vestiging in Hasselt met 225 terug. Op dit moment zijn er in de fabriek, waar onder meer settop-boxen worden gemaakt, nog 1732 mensen werkzaam.

Philips hoopt het aantal gedwongen ontslagen hoopt te beperken tot 125, aldus het bedrijf in een verklaring. Daarnaast wordt het aantal inhuur- en uitzendkrachten met 47 teruggebracht. De rest van de sanering verloopt via interne overplaatsingen, het aanbieden van brugpensioenen en vrijwillig vertrek.
 
Philips wil de maatregelen in de loop van het derde en vierde kwartaal van dit jaar uitvoeren. Het elektronicaconcern ziet zich volgens eigen zeggen gedwongen tot de sanering door de teruglopende vraag in diverse elektronicabranches, de dalende prijzen en de toenemende concurrentie.
 
In oktober vorig jaar schrapte Philips in zijn Hasseltse vestiging ook al 750 banen. De inkrimping van het personeelsbestand in Hasselt past binnen de aangekondigde reorganisatie, waarbij wereldwijd tienduizend banen zullen verdwijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.