Microsoft: 'Staten moeten zaak laten vallen'

Microsoft heeft rechter Kollar-Kotelly gevraagd de zaak van de negen staten tegen de deal met het Amerikaanse ministerie van Justitie te laten vallen.

Volgens de advocaten van het softwareconcern hebben de negen tegenstribbelende staten niet de juridische status om hun verzet tegen de deal voort te zetten. De staten kunnen volgens Microsoft niet de rol van de Verenigde Staten overnemen bij het vaststellen van een nationaal antitrustbeleid.
 
Sommige ingewijden beschouwen de nieuwste juridische actie van Microsoft als een strategische poging om de zaak naar het Hooggerechtshof te tillen. Tegelijkertijd zijn er indicaties dat Microsoft bereid is wat water bij de wijn te doen in zijn veelbekritiseerde deal met het Amerikaanse ministerie van Justitie.
 
Deze overeenkomst werd vorig jaar november gesloten en heeft sindsdien geleid tot veel verzet, waaronder van een negental Amerikaanse staten. Volgens deze staten, waaronder Californië en Massachusetts, zou de deal de monopoliepositie van Microsoft vrijwel intact laten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.