Bill Gates blijft 's werelds rijkste

Ook dit jaar is Microsoft-topman Bill Gates weer veruit de rijkste man ter wereld, met een vermogen van 52,8 miljard dollar. Dat blijkt uit de nieuwe lijst van Forbes.

Het Amerikaanse zakenmagazine publiceert deze week voor de zestiende maal haar jaarlijkse 'miljardairslijst' van de rijkste mensen ter wereld. Zoals de laatste jaren steeds het geval is, prijkt Bill Gates daarop eenzaam bovenaan. De nummer twee op de lijst heeft bijna achttien miljard dollar minder.
 
Gates' grote zakelijke rivaal Larry Ellison, de baas van Oracle, staat op nummer vijf, met een vermogen van 23,5 miljard dollar. De tweede man van Microsoft, Steve Ballmer, vinden we terug op plaats vijftien (14,8 miljard dollar) en computerfabrikant Michael Dell staat ook nog in de top twintig (plaats 18; 11,1 miljard dollar).
 
Het aantal miljardairs en de hoeveelheid vermogen zijn volgens Forbes wel afgenomen in vergelijking met de lijst van 2001. Toen bevatte de lijst 538 namen, met een gemiddeld vermogen van 3,2 miljard dollar. Nu zijn er nog 497 miljardairs, die gemiddeld 3,1 miljard dollar bezitten. De helft van de miljardairs zag het voorbije jaar zijn of haar vermogen in waarde dalen, 23 procent zag het stijgen en bij 17 procent bleef het gelijk (het restant bestond uit nieuwkomers op de lijst).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Brutus,
Microsoft verbuigt inderdaad standaarden: zoek eens naar IPSec, DHTML of zelfs Java en dan komen de (technisch) gedetailleerde bewijzen naar voren.
Ik werk al jaren met het spul van Microsoft (noodgedwongen), maar nu ik de overstap naar Linux prive en zakelijk heb gedaan kan ik alleen maar zuchten van verlichting. Een schaap ben ik niet, ik heb me nl. in de materie verdiept. Ook lopen al die rechtszaken niet bepaald voor niets. Wat ik jammer vind is dat er mensen zijn die MS napraten omdat dat hun dagelijks brood is; alternatieven worden niet bekeken.
Kreten als iet klaar voor de desktop' en 'moeilijk voor de gebruikers' gingen in 2000 nog op, maar die fase zijn we allang voorbij. Als je daar het beveiligingsmodel van Linux naast legt zie je dat je bij Linux remmen bewust weg moet nemen en bi Microsoft bewust aan moet brengen. Het gemiddelde Microsoftschaap weet dat niet of neemt er niet de moeite voor.
MS maakt slechte software omdat ze (en dat weet ik, heb 3x een baan bij ze aangeboden gekregen) mensen er graag uitgooien voordat de proeftijd voorbij is. Ik heb alle drie de keren gelukkig geweigerd, iik was gewaarschuwd. Dit is de dagelijkse praktijk. Ik heb bekeken, gewogen en geoordeeld, niet bevooroordeeld. Dat privilege komt jou toe.
Groet,
Dave.

Ehh , Dave en Olaf....
Ik denk dat jullie een paar dingen vergeten (vooral Dave),
Ten eerste: Micrsosoft verbuigt standaarden?
hmmm, Natuurlijk doen ze dat als enige! Oracle en andere grote software bedrijven doen dat niet? misschien moet je iets meer verdiepen in alle software bedrijven ipv je te verdiepen in anti MS leuzen. Monopolist? Ja, maar hoe komt dat? Goeie (lees betere ) marketing dan de rest is een ding, monopolie tactieken natuurlijk(maar dat proberen alle bedrijven, ieder bedrijf is namelijk uit op winst en zoveel mogelijk klanten), dus dat kan je ze moeilijk kwalijk nemen. Als de rest beter zijn best had gedaan was het waarschijnljk heel anders gelopen. En dat er veel fouten in hun software zitten is waar (maar die zitten ook in software van andere bedrijven), alleen omdat zoveel mensen een win XX systeem gebruiken valt het meer op, heeft het grotere impact en dus denkt ieder schaap dat MS slechte software maakt. Dus ik denk dat je je iets beter (ierts minder bevooroordeeld misschien) moet laten informeren en dan nog maar eens een rectie schrijven.

Die marktmacht is echter het probleem Dave. Men kan niet verwachten dat al die miljoenen mensen die hun computer als veredelde nintendo of typemachine gebruiken ineens andere software wil gaan gebruiken.
Misschien is het Lindows (www.lindows.com) die de benodigde tussenstap biedt.
Of misschien had ik vroegen toch naar m'n oudere zusje moeten luisteren. Die zij vroeger al 'ach man, koop toch een Mac. Die doen het tenminste'. Dan hadden we nu al allemaal op een Linux core gezeten (OS X).
Cheers,
Olaf.

Nee Rene, Microsoft wordt zo rijk omdat het een monopolist is die standaarden verbuigt, zijn software zo slecht maakt dat 'upgrades' wel gekocht moeten worden om het spul werkend te houden en omdat 'iedereen' er gebruik van maakt.
Tevens geniet Microsoft van het feit dat iedereen denkt dat hun auto (pc) alleen op Microsoft-diesel (Windows) loopt. Feit is dat die ook op Linux-kerosine loopt zonder om de paar uur te exploderen. De herorientatie komt in Nederland lang op gang; in Duitsland, China en Frankrijk zijn de schellen al van de bedrijfs- en overheidsogen gevallen.
Die hebben duidelijk aangegeven niet onder de indruk te zijn van de spionagesoftware van Microsoft (Windows XP) die de zoekresultaten op je eigen schijf doorstuurt naar Microsoft, je via een infuus Messenger opdringt en *al* je e-mail verborgen opgeslagen houdt op je harde schijf, ook als je dat hebt 'gewist' uit je mapjes. Het bewijs kun je zelf naar boven halen met de instructies op deze pagina: http://www.ms-eradication.org/content/ms-hidden-files.shtml
Groet,
Dave.

en office

maar waardoor word bill gates dan zo rijk? alleen maar omdat hij windows heeft gemaakt?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.