Walter Hewlett dreigt met verkoop aandelen

Walter Hewlett heeft laten doorschemeren dat hij zijn aandelen in HP wel eens zou kunnen verkopen als de fusie tussen HP en Compaq doorgaat.

Hewlett, die aan het hoofd staat van de Hewlett Foundation, een grote groep 'familie-aandeelhouders' die tegen de overname is, stelt dat die groep zijn investering waarschijnlijk zal heroverwegen als de fusie wordt goedgekeurd door de aandeelhoudersvergadering van 19 maart.
 
Volgens Hewlett zal bij een positief besluit de koers van de HP-aandelen meteen met vijf dollar dalen, omdat de markt niet zit te wachten op de fusie. Zo'n koersdaling betekent dat de Hewlett Foundation opeens 550 miljoen dollar minder bezit en bovendien zit 'opgescheept' met een aandeel in een bedrijf met problemen. Dat is een goede reden om de investering eens kritisch te bekijken, vindt Walter Hewlett.
 
Zijn stichting bezit uiteindelijk 4,6 procent van de HP-aandelen. Daarmee is het de tweede grootste aandeelhouder, na de Packard Foundation, die 10,4 procent bezit. Ook de Packard Foundation is tegen de Compaq-overname. De twee stichtingen vormen samen de kern van een 'oppositieblok' dat kan rekenen op tenminste 18 procent van de aandelen. Het is niet bekend of ook de Packard Foundation zijn HP-aandelen eventueel van de hand wil doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.