Nieuwe geïnteresseerde in Global Crossing

Investeringsfirma Gores Technology Group uit Los Angeles brengt deze week een concurrerend bod uit op het vrijwel failliete telecombedrijf Global Crossing.

Dat meldt deLos Angeles Times. De investeerder is gespecialiseerd in de overname van falende technologiebedrijven. Het is nog niet bekend welke plannen Gores heeft met Global Crossing. Maar het ligt voor de hand dat de eerste inspanningen van de investeerder - die in de voorbije twaalf jaar al meer dan 35 in moeilijkheden verkerende technologiebedrijven heeft overgenomen, waaronder MicronPC, Verifone en Learning Co. - gericht zullen zijn op het redden van Global Crossings wereldwijde glasvezelnetwerk. Dat vertegenwoordigt namelijk een waarde van twaalf miljard dollar.
 
Het is nog niet bekend hoeveel Gores over heeft voor Global Crossing, maar het zal meer dan 750 miljoen dollar moeten zijn. Dat is namelijk wat Hutchinson Whampoa uit Hongkong en Singapore Technologies Telemedia bieden.
 
De twee Aziatische firma's krijgen voor dat bedrag 79 procent van het failliete bedrijf in handen. De overige 21 procent zou naar de schuldeisers gaan, plus een bedrag van 300 miljoen dollar (van de 750 miljoen dollar). Daarvoor zouden zij dan 12,4 miljard dollar aan schulden kwijt moeten schelden.
 
In de VS nemen de protesten tegen een mogelijke overname door de Aziaten hand over hand toe. Zo heeft één van Global Crossings belangrijkste schuldeisers, de Fleet National Bank, zelfs bij de rechter aangeklopt om die deal te voorkomen. Totdat Gores werkelijk een bod uitbrengt, is de enige andere gegadigde een groep aandeelhouders, die in de komende drie jaar een bedrag van 5,5 miljard dollar bij elkaar zegt te willen brengen. Onafhankelijke financiële deskundigen betwijfelen echter of dat initiatief kans van slagen heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.