Frank Dunn mag Nortel alleen leiden

Het tijdelijke driemanschap aan de top van de Canadese netwerktechnologiereus Nortel Networks is verleden tijd; Frank Dunn mag in z'n eentje verder.

Frank Dunn nam op 1 november al officieel het stokje over van John Roth als ceo van het worstelende bedrijf, maar om hem in die metamorfose van cfo (chief financial officer) naar ceo (chief executive officer) te 'begeleiden' werd tijdelijk een 'office of the chief executive' gecreëerd. Daarin hadden behalve Dunn ook diens voorganger Roth en Lynton R. Wilson (de niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur) een zetel. Volgens de raad van bestuur van Nortel heeft Dunn die hulp nu niet langer nodig.
 
Nortel Networks verkeert nog steeds in zwaar weer, net als de meeste van zijn branchegenoten. Vorig jaar noteerde het bedrijf een verlies van 27 miljard dollar en zag het de aandelenkoers met 90 procent dalen. Om het hoofd boven water te houden, moest het bedrijf fors in het personeelsbestand snijden en heeft het bedrijfsonderdelen moeten verkopen. Aan het begin van 2001 werkten er 94.500 mensen bij Nortel, onlangs maakte de onderneming bekend te verwachten uiteindelijk op 48 duizend medewerkers uit te komen.
 
Dat het oorlog is, bewijst de benoeming van William Owens in de directie van de onderneming. Owens is voormalig vice-voorzitter van de Amerikaanse Verenigde Chefs van Staven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.