IBM maakt programmeerbare chips voor Xilinx

IBM produceert de komende twee jaar programmeerbare chips die door Xilinx zijn ontworpen.

Dat zijn beide bedrijven met elkaar overeengekomen. Met de overeenkomst is een bedrag gemoeid van honderd miljoen dollar en het contract heeft een looptijd van twee jaar. Volgens Xilinx is de markt voor de programmeerbare Virtex-II chips de komende jaren zo'n vijf miljard dollar groot. Het bedrijf mikt op klanten in de sectoren data-opslag, consumentenelektronica en (tele)communicatie.
 
Xilinx houdt zich alleen bezig met het ontwerpen en verkopen van gespecialiseerde chips. De productie van de processoren besteedt het bedrijf uit aan anderen. In dit geval was IBM ook al in het voortraject betrokken. De chip maakt namelijk gebruik van IBM's PowerPC chip-technologie. Daar heeft Xilinx op zijn beurt 'field programmable gate arrays' (Fpga's) aan toegevoegd. Via die Fpga's zijn de gebruikers in staat zelf in te stellen hoe de chip moet werken.
 
Voor IBM is het de eerste keer dat het zijn meest geavanceerde productieprocessen inschakelt voor 'werk voor derden'. Maar gezien de harde klappen die de recente crisis in de processorindustrie onlangs heeft uitgedeeld, ook aan IBM, is deze stap niet zo onlogisch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.