Verizon zet opnieuw mes in personeelsbestand

Verizon Communications gaat dit jaar nog eens tienduizend banen schrappen, nadat het in 2001 zijn personeelsbestand ook al met 29 duizend had gesaneerd.

Tegen het einde van vorig jaar had het Amerikaanse telecombedrijf nog 247 duizend medewerkers in dienst. De saneringen zullen deels plaatsvinden via natuurlijk verloop, maar een belangrijk deel van de tienduizend te schrappen banen zal ook via gedwongen ontslagen plaatsvinden.
 
Ondanks de nieuwe aangekondigde ontslagronde blijft Verizon bij zijn omzetverwachting voor 2002: tussen de 69,2 en 70,6 miljard euro. Het leeuwendeel daarvan moet vanwege de nog steeds kwakkelende Amerikaanse economie over de tweede helft van het jaar worden binnengehaald.
 
Verizon zegt bij monde van topman Ivan Seidenberg niet van plan te zijn dit jaar nieuwe acquisities te plegen van, met name, draadloze telecommers. Volgens Seidenberg heeft Verizon nog zijn handen vol aan de twee jaar geleden begonnen samenwerking met de Britse Vodafone Group, dat een minderheidsaandeel heeft in Verizon Wireless.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.