Rechter laat zich niet haasten in MS-zaak

Districtsrechter Colleen Kollar-Kotelly, die de antitrustzaak tegen Microsoft onder de hamer heeft, laat zich niet dwingen tot een versnelling van de zaak. De kwestie vindt zij daarvoor te belangrijk.

Er ligt een voorstel van Microsoft en een aantal VS-staten, met goedkeuring van het openbaar ministerie, waarin Microsoft toezegt delen van de Windows-code openbaar te maken, waardoor derden sneller en beter applicaties kunnen schrijven.
 
Bovendien zou Microsoft er geen bezwaar meer tegen maken dat computerfabrikanten Microsoft-ikonen van het beginschermen verwijderen. Negen staten hebben zich tegen deze overeenkomst gekeerd, omdat zij vinden dat consumenten hiermee niet gebaat zijn.
 
Microsoft en het openbaar ministerie hebben er nu bij de rechter op aangedrongen zich al over het voorstel uit te spreken, alvorens maandag de dwarsliggende staten in een hoorzitting hun argumenten voor het voetlicht brengen. Een beter voorstel kan Microsoft niet voorleggen, is het argument.
 
Maar de rechter laat zich niet opjagen. Zij is nieuwsgierig naar de argumenten van de negen staten en wil maandag afwachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-08T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.