Network Associates laat PGP afsterven

Softwareleverancier Network Associates (NAI) zet zijn encryptieproduct PGP (Pretty Good Privacy) op een laag pitje. De bekende beveiligingssoftware krijgt nog een jaar lang lapmiddelen en wordt ondersteund voor klanten met lopende contracten. Nieuwe versies worden niet meer ontwikkeld.

Deze stappen volgen op het falen van NAI om PGP en de bijbehorende divisie te verkopen. President George Samenuk wil namelijk die activiteiten stoppen of verkopen waarin zijn bedrijf niet wereldwijd nummer één of twee is. Dit liet de in januari 2001 aangetreden topman al weten in een interview metComputable in maart vorig jaar. Hij noemde daarbij concreet de firewall- en helpdeskprogrammatuur van het bedrijf.
 
NAI verkocht zijn firewall Gauntlet midden februari dit jaar aan Secure Computing voor een onbekend bedrag. In oktober vorig jaar besloot de softwareproducent zijn handen af te trekken van Gauntlet en PGP. De encryptietechnologie is mede in gebruik in netwerkhulpmiddel Sniffer en antivirusproduct McAfee. De overige PGP-software, met name het desktopproduct voor het beveiligen van e-mail, ging in de verkoop.
 
Zonder succes, zo blijkt nu. Het bedrijf geeft de verkooppogingen nu op. "We ontvingen duidelijk niet het bod dat de waarde vertegenwoordigt die wij denken dat de producten hebben", aldus vice-president bedrijfscommunicatie Jennifer Kevney. De producten verkeren nu in de sterfhuisconstructie die 'maintenance mode' heet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.