NAI wil helpdesksoftware behouden

Network Associates zegt dat zijn helpdeskprogrammatuur, vallend onder de Magic Solutions-afdeling, zeker niet op de tocht staat.

President George Samenuk zei een jaar geleden de encryptie-, firewall- en helpdeskactiviteiten onder de loep te nemen. Inmiddels zijn de firewall Gauntlet en encryptiesoftware PGP afgekeurd volgens Samenuks criteria: "Als we met een bepaalde activiteit wereldwijd niet de nummer één of twee zijn, dan moeten we daarmee stoppen." Gauntlet is verkocht aan Secure Computing, terwijl de verkoop van PGP is mislukt. Dit product verkeert nu in de sterfhuisconstructie 'maintenance mode'.
 
NAI laat weten dat de helpdesksoftware zeker niet het gevaar loopt verkocht of ontmanteld te worden. Het bedrijf heeft sinds het aantreden van Samenuk in januari vorig jaar alle activiteiten kritisch bekeken en wil de Magic Solutions-tak zeker behouden.
 
Midden vorige maand is nog de nieuwe versie (7.5) van het beheerpakket Magic Service aangekondigd. Die software is gebaseerd op webbrowsertechnologie en heeft het Itil-certificaat (Information Technology Infrastructure Library) verkregen. De Itil-methodiek is een industriestandaard voor het beheren van geïntegreerde proces-gedreven it-diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.