Informatiedirecteuren tegen fusie HP/Compaq

Het merendeel van de informatie-directeuren (cio's) bij bedrijven zijn tegen het samengaan van hun producten- en dienstenleveranciers HP en Compaq. Dit blijkt uit een onderzoek van investeringsbank Merrill Lynch.

Het onderzoek is gehouden onder honderd Amerikaanse en Europese informatiedirecteuren. Hiervan is 76 procent Compaq-gebruiker, waarvan 64 procent tegen de fusie is, 25 procent vóór en 29 procent nog onbepaald.
 
Er is vanzelfsprekend ook overlap; 43 procent van de ondervraagde cio's bezit ook HP-apparatuur. Hiervan is 42 procent tegen het samengaan met Compaq, terwijl 26 procent voor is en 32 procent zegt neutraal te zijn.
 
De cio's gaven aan hun it-bestedingen aan Compaq-producten met 10 procent te verminderen en aan HP-producten met 4 procent. Daarnaast lieten zij weten zich zorgen te maken over de klantenondersteuning door een bedrijf dat door de integratie enkele jaren geparalyseerd kan zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.